Израелският президент Ицхак Херцог сравни Хамас със СССР

Getty images (архив)
share

"Президентът на Израел Ицхак Херцог сравни палестинската терористична организация Хамас със Съветския съюз", това предаде медията от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2661

"Тази сутрин държавният глава прие парламентарна делегация от САЩ, водена от депутата Стенли Хойър", добави издавието.

"Аз съм много благодарен за помощта, която президентът на Вашата страна Джо Байдън и други официални лица ни оказват в борбата ни срещу екстремистите от Хамас, в нашата война срещу Империята на злото", заяви Херцог, цитиран от мигнюз.

"Империя на злото" е термин, използван за пръв път от американския президент Роналд Рейгън през 1983 г. Той на среща с представители на Евангелската църква в САЩ каза: "Съветският съюз е империя на злото". С тази си реч тогавашният стопанин на Белия дом обяви за свой външнополитически приоритет  борбата срещу Съюза на съветските социалистически републики (СССР)", припомни изданието.

Херцог се спря и върху някои разногласия между неговата държава и Вашингтон (например сухопътната военна операция в последния удържан от Хамас голям палестински град Рафах). "Ние стоим на една страна на барикадата. Ако трябва нещо да обсъждаме, ние ще го правим тихо", каза той, посочи още мигнюз.

Израелското правителство отказва да сложи край на войната в Газа

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2661

Водещи новини

Още новини