"Хамас" твърди, че един от заложниците в Газа е загинал при израелски удар

share

Палестинската ислямистка групировка "Хамас" каза вчера, че още един от заложниците, отвлечени при нападението на 7 октомври срещу Израел, е мъртъв, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

"Хамас" публикува видео с твърдението, че Надав Попълуел, отвлечен от кибуца Нирим, е загинал при израелски удар в Газа.

Израелската армия засега не е коментирала видеото. Тя е наричала "психологически терор" предишни кадри със заложници, публикувани от "Хамас". И също така е отричала предишни обвинения на "Хамас", че заложници са загинали от израелски огън.

Байдън: Прекратяването на огъня в Газа е възможно "още утре", ако "Хамас" освободи заложниците

По-рано днес "Хамас" публикува видео на 51-годишния заложник пред бяла стена. На него той е със синина на дясното око и произнася името си. Не е ясно кога е заснет клипът.

Часове по-късно, във второто видео, се казва, че Попълуел е умрял от рани, причинени преди месец от израелска бомбардировка. Според ислямистите мъжът има и британско гражданство.

От общо 252 отвлечени на 7 октомври, 128 продължават да са в Газа, а най-малко 36 са мъртви според израелски официални данни, допълва БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2264

Водещи новини

Още новини