Хамас поиска освобождаването на палестинските затворници, за да пусне израелските заложници

Getty images (архив)
share

Тероростите от „Хамас“ заявиха днес, че са готови да освободя заложниците, които са отвлекли по време на атаката си на израелска земя, в замяна на освобождаването на всички палестинци в израелски затвори, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2354

„Цената, която трябва да се плати за големия брой вражески заложници в наши ръце, е да бъдат изпразнени затворите от всички задържани палестинци“, каза военният говорител на „Хамас“ Абу Обейда във видеозапис, излъчен от телевизионния канал на „Хамас“ "Ал-Акса".

"Ако врагът иска да приключи този случай със задържани наведнъж, ние сме готови да го направим. Ако иска процес стъпка по стъпка, готови сме и на това", добави Обейда.

Според последната оценка на израелските власти около 230 заложници, отвлечени по време на нападението от 7 октомври, са държани в ивицата Газа, палестинска територия , управлявана от „Хамас“.

Повече от 1400 души бяха убити в Израел след тази безпрецедентна атака, извършена от командосите на „Хамас“, според израелските власти, припомни АФП, цитирана от БТА.

Палестинската Гражданска отбрана: Стотици сгради в ивицата Газа са напълно разрушени при израелските атаки тази нощ

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2354

Водещи новини

Още новини