Броят на загиналите при атаката на Хамас израелци надхвърли 1000

Getty Images/Guliver
share

Броят на загиналите при нападенията на палестинското движение Хамас израелци надхвърли 1000, съобщиха агенциите, като се позоваха на израелското посолство във Вашингтон.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2527

"Най-малко 1008 израелци загинаха, а 3418 са ранени", се казва в съобщението, което бе публикувано на официалната страница на дипломатическата мисия в социалната мрежа Екс. "По територията на Израел са изстреляни най-малко 4969 ракети."

Това означава, че сегашната атака срещу Израел надхвърля по размери всички останали съвременни ислямистки нападения по Запада с изключение на атаките от 11 септември 2001 г., отбелязва Ройтерс.

Ужасяващи разкази на хора, чиито близки са отвлечени от "Хамас"

Жертвите са предимно мирни граждани, които бяха застреляни в домовете си, на улицата или на музикален фестивал. Десетки израелци и известен брой чужденци бяха отвлечени и отведени в Газа като заложници, като с някои от тях бойците на Хамас парадираха по улиците на палестинския анклав.

Министерството на здравеопазването в Газа съобщи, че при ответните израелски удари са убити най-малко 770 души, а над 4000 души са ранени. Въздушните удари, които са най-масираните в историята, се ожесточиха още повече тази вечер - земята в ивицата буквално се тресе, а във въздуха се издигат стълбове от пушек и пламъци, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2527

Водещи новини

Още новини