Ужасяващи разкази на хора, чиито близки са отвлечени от "Хамас"

  • 10 октомври 2023 08:27

  • 3488
  • 9
Ужасяващи разкази на хора, чиито близки са отвлечени от "Хамас"
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Конфликтът между Израел и Хамас взе стотици жертви. Отвлечени и превърнати в заложници, сред които възрастни хора, деца и жени.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2254

Последният телефонен разговор на Йони Ашер със съпругата му Дорон е бил ужасяващ. Преди да прекъсне разговора, тя му казала, че в къщата на майка ѝ има въоръжени мъже на "Хамас". Следващият път, когато ги видял жена си и дъщерите си, било във видеоклип, разпространен в социалните медии, на който се виждало как ги държат в плен и ги водят в Ивицата Газа.

"Не е лесно да знаеш, че двете ти момиченца и жена ти, цялото ти семейство, най-ценното, което имаш, е в плен", заяви Йони.

Българка в Тел Авив: Децата растат в ужас, внучка ми скочи като чу гръмотевица

Ашер и дъщеричките му, на две и пет години, заедно с десетки други израелски цивилни и войници, бяха взети в плен, когато въоръжените сили на Хамас предприеха изненадваща атака срещу Израел в събота.

Ноа Аргамани, млада изразелка, беше заловена заедно с приятеля си. Двойката е била на танцово парти на открито в близост до израелския кибуц Рейм. Приятелите и семейството й я разпознават във видео, разпространено в социалните мрежи. На видеото се вижда как тя е отведена от мъже на мотоциклет, докато крещи и протяга ръце към приятеля си.

"През целия си живот, откакто се е родила, съм правил всичко възможно, за да я защитя, да я прегърна, да я подкрепя и обичам", споделя Ноа.

Ударите срещу Ивицата Газа продължиха и през нощта

Стотици израелци се струпаха в централния полицейски участък с надеждата да получат информация за съдбата на близките си, загинали след масовото проникване на теористите. Броят на безследно изчезналите не само не беше известен, но се смяташе, че много от тях, включително малки деца, са били отведени в Газа, а други са се укривали в обсадените си домове.

"Не мисля, че някой някога е изпитвал такъв ужас и такава безпомощност, когато те отвеждат от приятеля ти, от близките ти на някакво неизвестно място с терористи. Не мога да си представя какво преживява тя в момента, пътувайки с тези терористи в Газа, чакайки някой да изпрати помощ", обясни Амир.

В отговор на най-кървавото нападение на Хамас от десетилетия насам, Израел нанесе удари по Газа, като атакува жилищни блокове, тунели, джамия и домове на служители на Хамас.

Нападението в събота от страна палестинската паравоенна организация - Хамас, заплашва с разрастването на нова голяма война в Близкия изток.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3488 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Сърбеца

2023.10.10 | 09:44

3
СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ ЧИФУТИ !

2023.10.10 | 14:19

9
PEDARAS

2023.10.10 | 11:52

7
Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами------> mub.me/medik

2023.10.10 | 11:19

6
Гледах едно клипче в нета как терористи вадят една еврейка от багажника а тя се беше наср.ала отзад ,направо ужас

2023.10.10 | 09:06

1
Каква точно е разликата между Украйна и Газа?

2023.10.10 | 11:16

5
Току що я написах,еврения я изтри

2023.10.10 | 10:13

4
Да се отнасят с тях по същия начин както те постъпват от както са се пръкнали.
Иван

2023.10.10 | 09:29

2
Щом има разкази значи неса отвлечени или хамас не аа това което се описват !!!!

Добави коментар

Водещи новини