Бившият ни посланик в Израел Румяна Бъчварова: Това е провокация към глобалните сили

Булфото, архив
share

Провокацията е толкова голяма, че можем да очакваме поставянето на масата на всякакви залози. Не мисля, че ще е земя, а желание да се повлияе на ситуацията в Израел, да се унижи Израел и да се получат политически придобивки като например освобождаване на политически заложници.Това каза в интервю за БНТ бившият ни посланик в Израел Румяна Бъчварова.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2072

"Това е провокация към глобалните сили, големите държави, демократичните държави. Политическите битки ще продължат, без да можем към този момент да определим очакваните залози за тях", добави тя. 

Според нея, най-важното е Израел да формулира окончателната цел на операция "Железни мечове". "При много други конфликти действаше повече политиката на възпирането и по-умереният тон, не се стигаше до края, за да бъдат наказани агресорите. Само пред 2 години имаше силна атака към Тел Авив с ракети. Не е ясно как изглежда края на тази война", коментира Бъчварова.

Мъж за ужаса в Израел: Видях жена ми и двете ни дъщерички в клипове на терористи

"Мои приятели от Израел казват, че не са виждали такова нещо и не вярват скоро да свърши. Проблемите в Близкия Изток са толкова отдавна и толкова дълбоки, че не можем да очакваме бързо разрешение. Ще се отрази на Европаа, света и България тази ситуация, защото тя има много пластове", прогнозира бившият ни посланик в Израел.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2072

Водещи новини

Още новини