Башар Асад: Битката с бунтовниците ще реши съдбата на Сирия

share

Сирийският президент Башар Асад подчерта пред войските си, че тяхната битка срещу бунтовниците ще определи съдбата на Сирия.

Държавният глава разпространи писмено послание до сирийските въоръжени сили, но в него няма индикации къде се намира Асад две седмици след бомбеното нападение в Дамаск, отнело живота на четирима негови приближени, предаде Ройтерс. "Във войната, в която е въвлечена нашата страна и в битката срещу престъпни и терористични банди, армията доказа своя характер", посочва Асад, цитиран от АП. Той допълва, че самият сирийски народ е показал, че се подчинява лесно на чужди заговорници. Посланието беше отправено по повод 67-ата годишнина от основаването на сирийската армия, която Асад нарича щит срещу чуждите заговори.

В посланието си Асад твърди още, че чужди врагове използват вътрешни агенти, за да организират заговори за подкопаване на стабилността на страната, допълва АП. След атентата в Дамаск Асад не е говорил на публична проява. Днешното му послание идва в момент, когато двете страни в сирийския конфликт водят ожесточени сражения в сирийския град Алепо. По данни на ООН правителствени изтребители обстрелват райони на града, където има разположени бунтовници. Самите бунтовници среди говорител на ООН вече разполагат и с тежки оръжия.

В посланието се казва, че сирийските сили са изправени срещу терористични престъпни банди.

Водещи новини

Още новини