Сирия: Израел удари летището на Алепо

gettyimages
share

Израел извърши ракетно нападение срещу летището в сирийския град Алепо, съобщиха сирийски държавни медии, цитирани от БТА. Сирийските медии се позовават на военен източник.

Сирийските власти не съобщават за жертви.

Пентагонът: Убихме лидера на ИД в Сирия

Сирийският център за наблюдение на човешките права, опозиционна неправителствена организация с централа във Великобритания, посочи, че Израел е изстрелял четири ракети по една от пистите на международното летище в Алепо и складове в околностите му. Според организацията в складовете вероятно е имало пратка ирански ракети.

През последните години Израел нанесе стотици удари по цели в контролираните от правителството райони на Сирия, но рядко признава или обсъжда подобни операции. Израелската армия отказа да коментира въздушния удар по летището на Алепо.

Но Израел е признавал, че нанася удари по бази на проирански групировки като ливанското шиитско движение "Хизбула", което изпрати хиляди свои бойци в помощ на войските на сирийския президент Башар Асад.

В неделя Израел нанесе въздушен удар по военно съоръжение в Западна Сирия. Спътникови снимки показаха значителни разрушения на мястото, което се оказа склад, в който според Сирийския център за наблюдение на човешките права е имало стотици ракети със среден обсег, предназначени за бойците на проирански групировки.

През юни израелски въздушни удари временно извадиха от строя международното летище на Дамаск. 

Водещи новини

Още новини