Терористите от "Джебхат ан Нусра" в офанзива срещу сили на сирийската опозиция край северозападния град Алепо

  • 06 януари 2019 10:04

  • 1770
  • 2
Терористите от "Джебхат ан Нусра" в офанзива срещу сили на сирийската опозиция край северозападния град Алепо
© Getty Images/Guliver

Бойци на терористичната групировка "Джебхат ан Нусра" обкръжиха и започнаха щурм вчера на голям укрепен пункт на сирийската опозиция в град Атарил, разположен западно от Алепо, предаде ТАСС, цитирайки телевизионния канал "Ал Маядин". Операцията започнала, след като групировката "Ахрар аш Шам" отказала да изтеглят силите си от Атариб.

Преди това терористите разгромили в северната част на Сирия "Бригадата на Нуредин аз Зенги" и завладели над 20 населени пункта, включително и град Дарет Иза.

Според Сирийския център на наблюдение на човешките права в хода на тези операции от двете страни са убити общо 114 бойци. Загинали са и 8 мирни жители.

Сблъсъците между терористите и подкрепяни от Турция сили на сирийската опозиция имаше и през октомври м.г. Тогава "Джебхат ан Нусра" отказа да се подчини на ултиматума на Анкара да сдаде тежките си оръжия и да изтегли бойните си формирования от демилитаризираната зона, която трябваше да бъде създадена в провинция Идлиб и граничните с нея райони на Алепо, Латакия и Хама, припомня ТАСС.

Двама британски войници са били сериозно ранени при ракетна атака на джихадисти от "Ислямска държава", съобщи ДПА. Според непотвърдени съобщения в някои кюрдски медии инцидентът е станал вчера сутринта в източния сирийски град Дейр аз Зур, който е база на подкрепяната от САЩ опозиционна групировка Сирийски демократични сили (СДС).

Двамата ранени британци били откарани за лечение с хеликоптер на намиращите се в Сирия американски сили. Състоянието на двамата засега остава неизвестно. Британските власти отказват всякакви коментари за присъствието на британски спецчасти в Сирия,1 отбелязва ДПА.

Последвайте канала на

БТА
1770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
georgi

2019.01.06 | 14:47

2

evala radvam se 4e tiq varvari se izbivat
asad trqbva da vlezne v idlib
nikva turciq nikva russia
da vliza i da gi mlati

БРАВО

2019.01.06 | 10:31

1

НЕКА СЕ ИЗБИВАТ ВЗАИМНО ТЕРОРИСТИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини