Израелският мемориал "Яд Вашем" прекъсва партньорството си с Абрамович

Getty Images
share

Израелският мемориал "Яд Вашем" обяви решението си да прекъсне партньорството си с един от най-големите си дарители - Роман Абрамович, руския олигарх, санкциониран от британското правителство в отговор на руската инвазия в Украйна, предаде Франс прес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14822

Досега 55-годишният Абрамович беше пощаден от британските санкции, въведени срещу физически и юридически лица, свързани с властта в Русия. Но вчера Лондон реши да замрази авоарите на олигарха  и му забрани да пътува и да извършва трансакции с британски физически и юридически лица.

Лондон наложи санкции на Роман Абрамович

Това именно мотивира центъра "Яд Вашем" да суспендира стратегическото си партньорство с Абрамович, се казва в кратко съобщение на Сими Ален, говорител на центъра, който е мемориал на Холокоста в Ерусалим.

На 22 февруари "Яд Вашем" обяви заедно с Абрамович "стратегическо партньорство с цел засилване на инициативите на центъра в областта на изследването и запазването на паметта за Холокоста". Тогава говорителят на центъра обяви, че Абрамович е дарил осемцифрена сума, което го превърна във втория най-значим донор на мемориалния комплекс.

Ще играе ли Челси след санкциите за Абрамович?

"Ние сме дълбоко признателни на Абрамович за щедрия му принос, който ще засили значително мисията на "Яд Вашем", каза тогава директорът на центъра Дани Даян, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14822

Водещи новини

Още новини