Иран: САЩ зависят от МОСАД

Getty images (архив)
share

САЩ са зависими от израелската разузнавателна служба МОСАД, написа в. "Ню Йорк таймс".

Изданието се позова на високопоставен чиновник на служба за сигурност в Техеран. "Ние разбихме агентурна мрежа на ЦРУ. Американците няма да могат да я възстановят. Поради тази причина разузнаването на САЩ ще зависи от агентите на МОСАД в нашата страна", заяви Хосейн Хамидзаде.

Бивш ирански министър на разузнаването: МОСАД е проникнал в държавата ни

Според служителя САЩ в Ислямската република ще могат да продължат провеждането на операции от разстояние. "Американците разполагат с огромен ресурс за шпионаж от космоса, въздуха и интернет. Те обаче няма да могат да действат на територията на Ислямска република Иран. Тази дейност ще бъде водена от агентите на ционисткия режим (Израел)" , заяви той.

"Една от целите на посещението на израелския премиер Нафтали Бенет в САЩ е сондаж. Министър-председателят на еврейската държава иска да разбере доколко администрацията на президента Джо Байдън е готова да оказва подкрепа на операциите на МОСАД.  Двустранната среща бе планирана за вчера. Заради атентата в Кабул от Белия дом пренасрочиха разговорите 27 август", добави "Ню Йорк таймс".

Водещи новини

Още новини