В Израел започна кампания по поставянето на бустърна доза ваксина на лица над 50 години

Getty Images
share

В Израел започна кампания по поставянето на трета, подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 на лица на и над 50 години, съобщава изданието The Jerusalem Post, като се позовава на изявление от кабинета на министър-председателя Нафтали Бенет.

Решението е взето след продължително заседание на Консултативния комитет за ваксините срещу коронавируса и епидемичния контрол.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Великобритания харчи 1 млрд. паунда за бустерни дози, докато Pfizer вдига цените на ваксините

Здравните работници, хората с висок риск от развитие на усложнения след заразяване с COVID-19, затворниците и надзирателите също отговарят на изискванията за поставяне на бустърна доза, поясниха от здравното министерство и добавиха, че се водят допълнителни дискусии за формулиране на окончателните насоки по отношение на различните възрастови групи.

„Членовете на екипа работиха усърдно, професионално и задълбочено и стигнаха до заключението, че третата ваксина за хора на възраст 50 и повече години и за медицински екипи е ефективна и правилна“, каза премиерът Нафтали Бенет. „Кампанията за ваксиниране на хора на възраст 60 и повече години имаше голям успех. Над 750 000 души са били ваксинирани досега и ние продължаваме към следващия етап. Това е важна стъпка в борбата срещу пандемията и щама „Делта“, увери министър-председателят на еврейската държава.

По-конкретно се съобщава, че на 774 000 израелци над 60 години вече е поставена трета доза ваксина срещу коронавируса, информира "Фокус".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини