Бруталното масово избиване в Сирия ужаси целия свят

share

Външният министър на ЕС Катрин Аштън изрази ужаса си от  убийството на 92 души в сирийския град Хула, осъди това  "отвратително деяние на режима в Дамаск" и настоя за незабавно  прекратяване на насилието, предаде Франс прес.

"Ужасена съм от информациите за брутално масово избиване,  извършено от сирийските въоръжени сили в град Хула, при което  загинаха над 90 души, много от които деца", гласи комюнике на Аштън.

"Призовавам сирийското правителство към цялостно прилагане  на плана от шест точки на специалния пратеник на ООН Кофи Анан,  одобрен с резолюция 2043 на Съвета за сигурност" на ООН, допълни тя.

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън също осъди масовото избиване, посочва ДПА.

САЩ силно осъждат масовото избиване в Хула, което по думите на Клинтън е "ожесточено нападение" с артилерия и танкове срещу  жилищен квартал, гласи изявление на държавния секретар на САЩ.

Тя призова извършителите да бъдат подведени под отговорност и изтъкна, че САЩ ще работят с международната общност, за да засилят натиска върху Асад и приятелите му, чието управление чрез убийства и страх трябва да бъде прекратено.

Водещи новини

Още новини