Успешната ваксинационна кампания в Израел отменя маските на закрито

Getty Images (архив)
share

Израел продължава да облекчава противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в резултат от успешната си ваксинационна кампания. Считано от 15 юни носенето на маски в закрити помещения вече няма да бъде задължително, тъй като нивата на нови случаи продължават да отбелязват значителен спад, информира здравното министерство на Израел в неделя.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Голяма част от останалите рестрикции в страната вече отпаднаха. Миналия вторник, например, беше отменено представянето на ваксинационен паспорт за посещение в хотел или ресторант.

Учениците обаче ще бъдат задължени да седят с маска по време на класните занятия, тъй като младежите до 16 години все още не са ваксинирани. Именно в неделя започна ваксинационната кампания на лицата между 12 и 15 години. За имунизация до момента са записани 10 000 от тази възрастова група от общо 600 хил. тийнейджъри.

Израел започна ваксинация на юноши от 12 до15-годишна възраст

От 9,3-милионното население на Израел повече от половината (55%) вече са получили и втора доза от ваксината.

По отношение на туризма всички пристигащи в страната ще бъде налагана 14-дневна карантина, която приключва само след направен серологичен тест, който доказва извършена ваксинация или достатъчен брой антитела срещу вируса, информираха световните агенции.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини