В полунощ влиза в сила примирие в сирийската провинция Идлиб, обяви Ердоган

Getty Images/Guliver (архив)
share

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че на срещата в Москва с турския си колега Реджеп Тайип Ердоган са договорили сделка, която се надява да доведе до прекратяване на военните действия в сирийската провинция Идлиб, предаде Ройтерс.

Путин каза, че разговорите с Ердоган са продължили над шест часа.

От своя страна турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че в полунощ влиза в сила примирие в сирийската провинция Идлиб и че Турция ще работи с Русия то да стане трайно, допълва агенцията.

Застанал до руския си колега Владимир Путин след шестчасови преговори в Москва, Ердоган заяви, че турските военни си запазват правото да отговорят на всяка атака на сирийските правителствени сили в района.

Путин и Ердоган са се договорили за създаване на коридор за сигурност, широк 6 км на север и 6 км на юг от магистрала М4, се казва в общо изявление на двамата президенти, прочетено от руския външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Конкретните параметри на функциониране на коридора ще бъдат съгласувани от министерствата на отбраната на двете страни, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини