Иракският премиер обяви три дни траур за Солеймани

Getty (архив)
share

Иракският премиер Адел Абдул Махди днес обяви три дни национален траур за иранския генерал Касем Солеймани, лидера на иракска милиция Абу Махди ал Мухандис и другите убити при американския въздушен удар в Багдад, предаде Ройтерс.

"Премиерът и главнокомандващ Адел Абдул Махди нарежда да се проведе национален траур за душите на мъчениците за три дни, считано от днес", се казва в изявление на канцеларията на премиера.

Командващият иранските Бригади Ал Кудс генерал Касем Солеймани е убит при ракетен удар

Подкрепяната от Техеран иракска милиция Бригади на Хизбула предупреди иракските сили за сигурност да стоят надалеч от американски бази в Ирак.
"Силите за сигурност трябва да стоят настрана от американски бази на разстояние най-малко 1000 метра, считано от утре вечер", заяви милицията, цитирана от телевизия "Ал Маядин".

По-рано днес две ракети удариха склад в иракската военновъздушна база в Балад, на 80 км северно от Багдад. Няма съобщения за пострадали. Базата се ползва от американски военнослужещи.

Посолството на Иран в София: Американският режим не иска мир

Две ракети тип "Катюша" паднаха в силно охраняваната Зелена зона в Багдад, където се намира посолството на САЩ. Няма данни за пострадали.

Столичният квартал Джадрия бе подложен на минометен обстрел, при който са ранени петима души.

Водещи новини

Още новини