МОСАД е убил ирански топвоенен в Сирия?

Getty (архив)
share

Високопоставен ирански военен е бил убит в Сирия от израелското разузнаване (МОСАД), съобщи базираната в Рияд телевизия "Ал Арабия".

"Агенти на службата от еврейската държава са извършили операция на 18 ноември в район, граничещ с Ирак. Военният е бил разстрелян с автоматично оръжие, докато е пътувал в камион. Заедно с него са загинали и няколко офицери от армията на Башар Асад", е допълнила саудитската медия.

Израелски експерт: Иранците бягат от Сирия в Ирак

Свързаното с Техеран и проиранската групировка "Хизбулла" ливанско издание "Ал Ахбар" е опровергало информацията на телевизия от близкоизточната монархия. "На територията на Сирийската арабска република няма нито един военен на Иран, освен работещите в дипломатическите мисии на Ислямската република", е написал вестникът.

Според израелския блогър Абу Мали МОСАД е ликвидирал сирийския гражданин Абу Канаан ал Матуали. Той е отговарял за набирането на бойци за проиранските милиции в Южна Сирия е бил наричан дясната ръка на Техеран в Сирия.

Израел: Иран се опита да удари армията ни

Абу Мали също е посочил, че обстрелът от сирийска територия срещу Израел, извършен на 19 ноември, е бил провокиран от акцията на разузнавачите, съобщи нюзру.

Израел: Отвърнахме на удари от Сирия

 

Водещи новини

Още новини