Доналд Тръмп: Лидерът на ИД е умрял като куче

Getty (архив)
share

Лидерът на Ислямска държава (ИД) Абу Бакр ал Багдади е мъртъв, е казал президентът на САЩ Доналд Тръмп, предаде Би Би Си.

Американският държавен глава е обявил, че терорист № 1 в света е ликвидиран. "Ние търсехме този човек в продължение на години. Хващането или ликвидацията на Багдади бе приоритет на моята администрация", е посочил още той. "Ал Багдади е умрял като куче", е заявил Тръмп. Той също е посочил, че при операцията са загинали две жени и три деца. "Този човек е използвал деца като жив щит", допълнил е американският президент.

По думите на Тръмп при операцията в Сирия е нямало пострадали американски военни. Той също е потвърдил версията за самоубийството на ал Багдади. "При акцията, проведена през нощта от нашите храбри войници и офицери, са били унищожени още няколко десетки терористи и са били спасени 11 деца", е посочил още стопанинът на Белия дом на специална пресконференция.

"Аз искам да благодаря на Русия, Турция, Сирия и Ирак, а също и на сирийските кюрди за оказаната подкрепа", е казал още Тръмп.

 

 

 

Водещи новини

Още новини