Владимир Путин: Изтеглянето на САЩ от Сирия би било позитивна крачка

Getty (архив)
share

Евентуалното изтегляне на американските военни от Сирия би било позитивна крачка за установяване на мир в тази страна, заяви руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

Държавният глава в Москва коментира решението на колегата си от Вашингтон Доналд Тръмп да изведе армията си от Сирия. "В частите под американски контрол трябва да се възстанови властта на Дамаск", допълни той.

Путин направи изявлението си след като прие президентите на Турция Реджеп Ердоган и Иран Хасан Рохани в черноморския курорт Сочи. Домакинът след официална част заяви, че преговорите между тримата са били конструктивни и лидерите са призовали ООН да окаже хуманитарна помощ на бедстващата страна.

След домакина думата взе гостът от Анкара. "Евентуално изтегляне на САЩ от района не трябва да доведе до вакуум във властта, защото това ще върне тези земи под контрола на терористите", каза Ердоган.

Рохани от своя страна призова САЩ да променят политиката си към Близкия изток. "Ние тримата твърдо стоим зад позицията за запазването на териториалната цялост на Сирия", заяви той в Сочи.

 

 

 

Водещи новини

Още новини