Медия от Москва: Владимир Путин пак наплаши НАТО

Руските издания коментират посланието на руския президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През пред парламента.

В. "Комерсант" го определя като "послание към Конгреса" на САЩ. Документът съдържаше необикновен (дори в сравнение с предишното послание) милитаризъм и заплахи по адрес на САЩ, каквито Путин досега не си позволяваше, отбелязва вестникът. Русия ще бъде принудена да създаде и разположи оръжия, които може да бъдат използвани не само срещу територии, откъдето ще идва пряка заплаха, но и срещу територии, където се намират центрове за вземане на решения да се използват ракети, застрашаващи федерацията, заяви вчера Путин. Това бе "главният смисъл на посланието" - "всичко останало, кажи-речи, спря да съществува", коментира "Комерсант". "Казаното от руския президент бе именно заплаха. Нямаше начин да се нарече другояче", подчертава изданието и обяснява: Путин говореше така, че да го чуят.

"Путин пак наплаши НАТО с посланието си към Федералното събрание", констатира онлайн изданието "НСН". "НАТО е възмутена от посланието на Путин", пише в заглавие "Газета". "Да не би да са си мислили, че ще си правим селфита с тях след разширяването на НАТО, излизането на САЩ от договора за  противоракетната отбрана (ПРО), увеличаването на американския контингент в Европа и неспирната намеса на колективния Запад във вътрешните работи на суверенни държави", се казва в публикация в социалните мрежи на Мария Захарова, говорителката на руската дипломация, цитирана от "РКБ".

"Росийская газета" изброява нови руски оръжейни системи, споменати в посланието на Путин - хиперзвуковата планираща бойна глава "Авангард", подводния дрон "Посейдон", междуконтиненталната балистична ракета "Сармат", лазерния комплекс "Пересвет", хиперзвуковите ракети "Кинжал" и "Циркон". Създаваната от САЩ противоракетна отбрана е безсилна срещу "Авангард", "Посейдон" ще "обезцени" всички усилия на Америка в тази посока, а "Сармат" може да преодолява всякакви съвременни и перспективни системи за ПРО", твърдят военни експерти пред московския официоз.

Няколко ракети "Циркон" могат за 5 минути да ликвидират изцяло "мозъчните центрове" на САЩ, които управляват ракетните системи, уверява руски аналитик пред електронния вестник "Ура".

Според експерт на сайта "ФАН" Русия може да произвежда нови хиперзвукови аеробалистични ракети. "Възраждайки на ново технологическо равнище базата и технологиите, останали от Съветския съюз. Ако модернизираните комплекси бъдат разположени примерно на полуостров Чукотка, в обхвата им според него ще попадне "половината територия на САЩ, включително цялото тихоокеанско крайбрежие с най-гъстонаселените и технологически развити райони като Калифорния и Лос Анджелис".

Коментари

 1. 2019.02.23 | 17:51

  Ами той самия си е една заплаха за нормалните хора , само го погледни как изглежда на снимката !

 2. 2019.02.23 | 17:37

  И в ПСВ и във ВСВ САЩ останаха сухи. Всичко се развиваше в Европа. Сега трябва да знаят, че започнат ли нещо, първи ще изгорят.

 3. 2019.02.21 | 12:42

  Цървули!!!И СССР заплашваше САЩ с "аналогови и безаналогови" оръжия!!!Къде е СССР???На Бунището на Историята!!!Плешивото Кремълско Запъртъче подскача и джафка като пинчер,защото усеща,че времето му изтича!!!Велика Америка ще изчегърта от картата на Света Вонящата Помийна Яма!!!С Рускенефа е свършено!!!Ура и Слава другарки и другари-лумпени русосифилистични,безмозъчни!!!

 4. 2019.02.21 | 09:57

  Метнах го в другия kрaчол....

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Анализи

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет