Сириец: Абсолютно и категорично Асад не е нападнал своя народ

share

В момента ситуацията в Сирия е овладяна, но това, което се случи е агресия. Абсолютно и категорично Асад не е нападнал своя народ. В Сирия няма химически оръжия, защото бяха предадени. Това каза Мохамед Ибрахим, председател на Асоциацията на сирийците в България, в ефира на БТВ.

По думите му това е инсценировка и дело на групировката „Ал Нусра“ с помощта на турските тайни служби. „Още по времето на Барак Обама службите са представили документи, че „Ал Нусра“ притежават такова оръжие и ще го използват. Затова и не бе предприета атака тогава“, разкри той.

Според анализатора над 70% от сирийския народ иска Башар Асад да остане на власт. „Бежанската вълна се дължи на трудния живот в страната и икономическата изолация, не толкова на войната. Единствено сирийските граждани могат да определят съдбата на Асад. Не може да ни се налага чужда воля. Всичко трябва да се случи с демократични избори“, категоричен бе Ибрахим.

Той определи американските удари като опит Тръмп да покаже мускули на света и че той е решителен, но това е неправомерно и агресивно.


 

Водещи новини

Още новини