Скандален развод в щаба на Хилари Клинтън

gettyimages (архив)
share

Скандален развод разтърси щаба на кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън, коментира таблоидът "Ню Йорк пост".

Сътрудничката на бившата първа дама на САЩ – Хюма Абедин заяви, че е прекратила брака си с Антъни Уайнър (двамата на снимката). Поводът за края на връзката е съобщение със сексуално съдържание, изпратено до 40-годишна жена, която подкрепя съперника на Клинтън от Републиканската партия – Доналд Тръмп.

"След дълги размисли взех решение да се разведа с Антъни. Ние се договорихме заедно да отглеждаме нашия син", пише в съобщението на Абедин. Това е вторият скандал през последно време с помощничката на Клинтън. Сътрудничката на евентуалната наследничка на Барак Обама в Белия дом по-рано бе обвинена, че е работила за ислямистка медия.

Името на Уайнър нашумя през 2011 г. Тогава той бе принуден да напусне Камарата на представителите (Долната камара на американския парламент). Депутатът бе разкрит как е пращал свои голи снимки на жени. Въпреки това той се кандидатира за кмет на Ню Йорк.

Абедин и Уанър вдигнаха сватба през 2010 г. и на тържеството присъстваше бившият президент бил Клинтън. Двамата имат тригодишен син Джордан Зейн Уайнър.

Водещи новини

Още новини