14 убити при серия бомбени атаки в Ирак

share

14 души загинаха при серия от бомбени атентати в Ирак, ден след като 11 цивилни граждани и въоръжени мъже бяха убити при обстрел в държания от екстремисти град Фалуджа, съобщава AP.

Полицейските служители съобщават, че смъртоносните атаки са се случили в следобедните часове днес. Атентатор-самоубиец забил натоварената си с експлозиви кола в пункт за сигурност в град Дуджаил. Убити са шестима членове на силите за сигурност и един цивилен гражданин. При атаката са ранени 15 души. Дуджаил се намира на 80 км северно от Багдад.

Полицията съобщи, че по-рано взрив на открит пазар е убил четирима души и ранил 17 в град Тармия, на север от столицата. Друга бомба е избухнала близо до патрул на сунистките милиции за борба с „Ал Кайда" в град Даур. Убити са трима сунистки бойци, а други двама са ранени.

Медицински служители потвърдиха броя на загиналите при всички атаки. Те обаче запазиха анонимност, тъй като не са упълномощени да говорят с журналисти. Междувременно д-р Ахмед ал-Шами от болницата във Фалуджа съобщи, че при обстрела в града в петък са загинали осем цивилни и трима въоръжени мъже.

Водещи новини

Още новини