Русия: САЩ ще ударят Сирия (обновена)

share

САЩ ще ударят Сирия, предаде РИА Новости.

Според председателя на комисията по международна политика Алексей Пушков във Вашингтон вече е взето решение за военна операция. "Американците са стигнали твърде далеч в своите изявления, за да дадат заден ход", е заявил депутатът. Представителят на Държавния департамент на САЩ Мери Харф по-рано заяви, че властите във Вашингтон разглеждат всички варианти за действия в Сирия, включително и военна намеса.

Руски военен коментира ситуацията по следния начин: Западът трудно ще се справи със сирийската система за противовъздушна отбрана (ПВО). Според събеседника на агенция Дамаск разполага с 10 отлични ракетни батареи за поразяване на цели във въздуха.

В същото време днес британското правителство на Дейвид Камерън заяви за разработван план за операция в Близкия изток. От кабинета в Лондон посочиха, че вероятно ще свикат извънредно заседание на парламента, информира Би Би Си. По-късно италианският външен министър Ема Бонини заяви: Няма да участваме във военна операция без да има решение на ООН за Сирия. Съседната на раздирана от гражданска война близкоизточна страна Йордания отказа нейната територия да бъде използвана като плацдарм.

В същото време Иран, който е един от основните поддръжници на Дамаск в региона, се обяви против военна операция, допълва ливанският в. Дейли стар. Дипломат от Техеран заяви: Ако Сирия бъде нападната първата жертва, ще бъде Израел, цитира изказването на служителя във външното министерство на Ислямската република, АФП.

Водещи новини

Още новини