"Хизбулла” осъди израелската "кампания” във връзка с атаката в България (обновена)

share

"Хизбулла” осъди израелската „международна кампания” във връзка с атаката в България, предаде АФП.

Припомняме ви, че вчера "Хизбулла" излезе с официална позиция няколко часа след обвинението на България. От групировката обявиха официално, че нямат нищо общо с атентата в Бургас срещу израелските туристи.

„Хизбулла” разкритикува Израел и го обвини, че провежда „международна кампания” срещу шиитската група.  Наим Касем, номер две в ливанското шиитско движение, разкритикува „международната кампания на сплашване, водена от Израел срещу „Хизбулла”, без директно да коментира обвиненията на София. Касем заяви, че „Хизбулла” подобрява своята екипировка и подготовка и че обвиненията няма да променят нищо.

Ливанският депутат и член на партия „Баас” Асем Кансо също коментира българското заключение, че „Хизбулла” стои зад атентата в Бургас и заяви, че е част от съвместния план на Израел и САЩ срещу Ливан, съобщи „Йединот ахронот”.
„Има възможност Израел да е зад атаката”, заяви той. Кансо допълни, че ако „Хизбулла” искаше да реагира на убийството на военния лидер на движението Имад Мугниа, то движението щеше да направи това чрез по-мащабна атака.

Водещи новини

Още новини