Външният министър на Израел подаде оставка

share

Авигдор Либерман подаде оставка от постовете външен министър и вицепремиер на Израел, като изрази надежда, че съдебният процес срещу него ще се проведе бързо и че ще бъдат снети обвиненията, които го принудиха да прекъсне правителствената кариера, предаде РИА Новости.

Той е обвинен в злоупотреба с общественото доверие. Прокуратурата смята да докаже, че чрез посланика в Беларус Либерман е имал възможност да се запознае със закрити материали на следствието по своето дело и не е уведомил органите на реда. При това основното „дело Либерман” бе прекратено заради липса на достатъчни доказателства, след като полицията над десет години се опитваше да уличи политика в незаконно получаване на големи суми пари чрез офшорни компании.

Като написа молбата си за оставка и след като се отказа от парламентарния си имунитет, Либерман обеща да използва почивката, за да може по-скоро да изчисти името си от обвиненията и паралелно да се съсредоточи върху подготовката за януарските избори, на които той ще участва начело на партията „Наш дом Израел” в обща избирателна листа с управляващата партия „Ликуд”.

Водещи новини

Още новини