България и Израел засилват сътрудничеството си в сферата на сигурността

  • 27 март 2014 14:42

  • 1660
  • 6
България и Израел засилват сътрудничеството си в сферата на сигурността
© МВР

Сигурността е изключително важен приоритет в сътрудничеството между България и Израел, заключиха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола и Авигдор Либерман, зам.-министър председател и министър на външните работи на Израел, съобщиха от МВР.

Министър Либерман е на посещение в България по покана на министър Йовчев. Работната среща се проведе днес в Министерството на вътрешните работи.

По време на разговорите те обсъдиха различни аспекти на двустранното сътрудничество. Двамата министри се обединиха около стратегическия характер на двустранните отношения, в това число в областта на сигурността и вътрешните работи. Двамата министри се обединиха около необходимостта от ефективно международно сътрудничество в противодействието на тероризма и други заплахи за глобалната и регионалната сигурност.

Те отчетоха, че активният политически диалог между двете държави се развива непрекъснато. Те обявиха и предстоящото провеждане на третото съвместно заседание на правителствата на България и Израел.

Изключително важен приоритет на двустранното сътрудничество е сигурността.

Министър Йовчев благодари на израелската страна за проактивното взаимодействие при разследването на атентата в Сарафово. "Оптимист съм, че ще установим тези, които стоят зад атентата", заяви той.

По време на разговорите двамата министри потвърдиха готовност да работят и за изграждането на Регионална група за реакции при кризи и извънредни ситуации.

Те обмениха мнения и за ситуацията в Сирия и Украйна. Министър Йовчев запозна госта с мерките, предприети от България, за овладяване на засиления миграционен натиск и бежанската вълна. Той посочи, че България ще разчита и на подкрепа от Израел за справяне с този проблем.

Друга важна тема, по която двамата министри постигнаха съгласие, е да работят съвместно в борбата срещу ксенофобията и антисемитизма. Министър Либерман изрази благодарност за готовността на българската страна и личния ангажимент и позиция на министър Йовчев във връзка със своевременното предотвратяване и недопускане на различни форми на антисемитизъм и ксенофобия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1660 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.04.21 | 09:40

5
Болен Лидеров не присъства ли,хаха?

2015.04.21 | 09:40

6
при жена ти е
ВЪН ПРЕДАТЕЛИТЕ и сорос

2015.04.21 | 09:40

4
Национални ПРЕДАТЕЛИ-слуги на талмудистите! С какво ще ни помогнат тия ШИБЕЦИ ??? Само с МИЗЕРИИ.както досега! Йовчев-ОСТАВКА!
ВЗЕМАЙТЕ си МЪРШИТЕ

2015.04.21 | 09:40

3
Сътрудничесвото трябва да е в прибирането на крипто-евреите които ни управляват към изсраЕЛ!
rossen4i4o

2015.04.21 | 09:39

2
я кажете за колко Ви продадоха оборудването на серийните убици от спец. службите

2015.04.21 | 09:39

1
PO SKORO IZRAEL ZAPOVJADVA I NASHITE PODLIZURKOVCI IZPULNJAVAT

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини