Изчезна главното доказателство по СРС – скандала в Сърбия

share

Главното веществено доказателство в делото за подслушването на сръбския президент Томислав Николич и първия вицепремиер Александар Вучич изчезна безследно, пише белградският в. Блиц.

Следствието не може да намери заповедта на началника на криминалната полиция Родолюб Милович, който е сложил подписа си под документа. Генералът на разпита е признал, че парафирал заповед за подслушване, но не е знаел на кого са телефоните и кой е издал заповедта. Полицаят твърди, че няма нищо общо със скандала, като посочи за доказателство личното си участие в разследване на повече от 30 знакови дела срещу мафиоти и олигарси. "Обвиненията срещу мен са удар с нож в гърба", каза Милович пред журналиста.

Разузнавателната служба в Белград миналата седмица съобщи, че сръбската полиция е подслушвала държавния глава и министъра, отговорен за борбата с организираната престъпност и корупцията. Премиерът, който заема и поста министър на вътрешните работи, Ивица Дачич отрече да има нещо със скандала и обвини Милович за случилото се.

Водещи новини

Още новини