Турски експерти потвърдиха чрез ДНК анализ самоличността на ексхумиран убиец

Pixabay
share

Турските съдебно-медицински експерти са потвърдили чрез ДНК анализ самоличността на убиец, чиито тленни останки бяха ексхумирани по нареждане на прокуратурата, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Според извършените тестове в Истанбулския институт по съдебна медицина останките на Джем Гарипоглу, който се самоуби през 2014 г. в затвора, са съвместими с тези на майка му и баща му.

Гарипоглу бе осъден на 24 години затвор за убийството през 2009 г. на приятелката си Мюневвер Карабулут, чието тяло бе намерено обезглавено в контейнер за боклук. По онова време и двамата са били 17-годишни.

Поредният случай с брутално насилие над дете в Турция: Почина двегодишната Съла

Решението за ексхумацията бе взето в отговор на искане на семейството на жертвата заради подозрения, че в гроба почива друг човек, а не убиецът на момичето. Появиха се дори твърдения, че смъртта на Карабулут може да е била инсценирана, а той да е бил изведен тайно от страната. 

Убийството потресе Турция не само заради жестокия начин, по който бе извършено, но и вследствие на създалото се впечатление, че младежът, член на известна фамилия, е бил покровителстван и че са били скрити данни от предварителното следствие в полицията, отбелязва БТА. 

Водещи новини

Още новини