Турски политик: Турция е скритата цел на Израел

Getty Images (архив)
share

Турция е в скрития план на Израел. Това заяви днес Девлет Бахчели, председател на Партията на националистическото действие (ПНД), която е съюзник на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), предават турските медии.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3014

Според Бахчели истинската, но необявена цел на Израел е Турция, а не други страни от региона.  

Днес въпросът не е в Бейрут, а в Анкара. Днес скритият дневен ред е турската родина. Крайната цел на бомбите и анархичните безредици е районът на Анадола. Турция е в скрития дневен ред на Израел, посочи лидерът на ПНД, цитиран от БТА.

„В продължение на една година те избиват бебета, деца и жени. В Газа бяха хвърлени 85 хиляди тона бомби. Около 100 000 палестинци бяха ранени. Един милион палестинци бяха изселени от домовете си. Спешно е необходимо да се използва сила, за да се спре Израел. ООН трябва незабавно да се заеме с тази задача и да накаже тези убийци“, посочи той.

„Международното право е нарушено от Израел, наследството и ценностите на човечеството са на ръба на унищожението. Не е достатъчно да се наложи оръжейно ембарго на тази терористична държава“, добави още Бахчели.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 3014

Водещи новини

Още новини