Още една жертва на наводненията в Босна

Getty Images/Guliver
share

Днес бе открито тялото на още една жертва на опустошителните наводнения в Босна и Херцеговина от миналата седмица, съобщи босненският сайт „Кликс“.

При наводненията и свлачищата, предизвикани от валежите в Босна и Херцеговина на 3 октомври през нощта, загинаха най-малко 21 души. Според данни на кантон Херцеговина-Неретва продължават да се издирват още осем души – петима в Ябланица и четирима в Кониц, Южна Босна.

Страната се обърна за помощ към ЕС след смъртоносната буря в нощта срещу петък (4 октомври), която наводни райони от страната, разруши пътища и мостове и доведе до множество жертви. Босна е страна със статут на кандидат за членство в 27-членния блок. ЕС изпрати спасителни екипи, като най-малко девет страни членки на Механизма за гражданска защита на ЕС са предложили да помогнат или да изпратят хуманитарна помощ, отбелязва БТА.

Продължава издирването на хора в неизвестност след наводненията в Босна

Хърватия, Сърбия и Словения изпратиха спасителни екипи на територията на най-засегнатите общини – Ябланица и Кониц, а утре се очаква да пристигнат и спасители от Черна гора.

Безжизненото тяло бе намерено днес в село Бутурович поле, Северна Херцеговина.

Водещи новини

Още новини