Поредният случай с брутално насилие над дете в Турция: Почина двегодишната Съла

Pixabay
share

Почина двегодишното момиченце Съла, което бе прието в болница в град Текирдаг (Северозападна Турция) след побой и сексуално малтретиране, предава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

По скандалния случай с малката Съла бяха задържани петима души, включително майка ѝ, доведеният ѝ баща, трима съседи, включително тийнеджъри на възраст около 14 години. 

Момиченцето почина днес след едномесечна борба на лекарите за живота му.

В продължение на месец състоянието на детето бе критично, посочва СиЕнЕн-Тюрк.

След убийството на Нарин: Нов случай с брутално насилие над дете шокира Турция

По информация на телевизията момиченцето е било заведено от майка си в болница в град Малкара. Майката казала на лекарите, че детето не се събужда. След преглед то е насочено към Градската болница в град Текирдаг. На момиченцето е поставена диагноза мозъчен кръвоизлив и е имало съмнения за сексуално насилие, като полицията веднага е била уведомена, пише БТА.

Детето е било оперирано по спешност и е било интубирано. В продължение на месец то остана в интензивно отделение, като не се е повлияло от проведеното лечение, уточнява СиЕнЕн-Тюрк.

Със съдебномедицинска експертиза е установено, че детето е било подложено на тежък побой и е било малтретирано сексуално.

Петгодишното братче на детето бе взето под държавна закрила още през септември.

Трагедията с малката Съла бе поредният случай с брутално насилие над дете, който шокира Турция след убийството на осемгодишната Нарин Гюран в окръг Диарбекир, Югоизточна Турция.

Водещи новини

Още новини