Отложено е заседанието по делото за побоя над Християн Пендиков

Булфото (архив)
share

Заседанието по делото за побоя над секретаря на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков бе отложено днес за 31 октомври.

На днешното заседание на Основния съд в Охрид трябваше да бъдат разпитани свидетелите на защитата на обвинените Илия Спасески и Борче Ангелов. Вместо това адвокатът им Димитрия Цобоски представи на прокурора и съдията диск с доказателствата на защитата по делото.

Делото за побоя над Християн Пендиков в Охрид продължи с разпит на свидетели

Прокурорът по делото Виктория Коваческа-Мандулоска поиска да се запознае с доказателствата, които по думите й е трябвало да бъдат представени осем дни след предишното заседание през юли. Съдията също трябва да се запознае със съдържанието на записаното на диска, за да прецени дали да го приеме като доказателства по делото.

Негово ще бъде и решението по молбата на адвоката на Спасески и Ангелов, който пожела съдът да поиска от прокуратурата в Охрид информация дали срещу Пендиков има досъдебно производство за притежание на дрога. Цобоски заяви, че на поискана от негова страна информация от МВР-Охрид и прокуратурата в града, е получил отговор, че не е страна по случая и заради това няма причина да изисква такава информация, пише БТА.

В отговор на въпрос на съдията каква е връзката на поисканата информация с делото за побоя, адвокатът заяви, че така би могло да стане ясно дали причината за побоя е тази, която стои в обвинението.

Илия Спасески и Борче Ангелов са обвинени, че са причинили тежка телесна повреда "от омраза" на Християн Пендиков във вечерните часове на 19 януари 2023 г., когато в Република Северна Македония се отбелязва Богоявление.

Водещи новини

Още новини