Инфлуенсърът Андрю Тейт e под домашен арест в Румъния

Twitter/X
share

Румънски съд нареди инфлуенсърът Андрю Тейт да бъде поставен под домашен арест, съобщи снощи негов представител вчера, цитиран от Ройтерс. Популярният в социалните мрежи Тейт, който има британско и американско гражданство, беше сред шестима души, задържани в ново разследване за трафик на хора и сексуална експлоатация.

Бившият професионален кикбоксьор и неговият брат Тристан бяха сред шестимата души, задържани в сряда за 24 часа, след като румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма извърши четири обиска на жилища в окръг Илфов и община Букурещ.

От Дирекцията поискаха съдът в Букурещ да остави в ареста братята Тейт за 30 дни, но съдията постанови Андрю Тейт да бъде поставен под домашен арест, а Тристан под съдебен контрол (по-лека мярка, предвиждаща периодични проверки в полицията, свободно придвижване без право да напускат страната - бел. ред.) за същия период, каза техният представител Матея Петреску.

„Братята Тейтс приветстват решението и твърдо отричат ​​всички обвинения срещу тях, като подчертават, че обвиненията са неоснователни и неподкрепени от съществени доказателства“, пише Петреску в изявление.

Андрю Тейт е задържан за една нощ след полицейска акция в Румъния

Андрю Тейт вече беше обвинен в средата на 2023 г. заедно с брат си и две заподозрени румънки за трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, обвинения, които те отрекоха.

Преди последното им задържане на братята бе наложена забрана да пътуват, съгласно която бяха свободни да пътуват в Румъния, но не и да напускат страната.

Самоопределящият се като мизогинист инфлуенсър в социалните мрежи Андрю Тейт спечели милиони фенове чрез демонстриране на ултра-мачистки начин на живот, който според критиците му унижава жените.

В публикация в акаунта на Тейт в социалната мрежа „Екс“ се казва: „Всичко, което се опитват да направят, е да накърнят името ми с пълни глупости“, без да се уточнява за кого става дума.

От Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Румъния заявиха в изявление, че са разпоредили задържането на шестима души за престъпления, включително създаване на организирана престъпна група, трафик на хора, трафик на непълнолетни, сексуален контакт с непълнолетно лице и пране на пари.

От Дирекцията подчертаха, че са поискали трима от задържаните обвиняеми да останат в ареста, а друг да бъде пуснат под домашен арест.

Според Дирекцията двама от обвиняемите са използвали метода „любовник“ (lover-boy), който включва убеждаване на жертвите, че са в романтична връзка с измамника, като по този начин 34 жертви са били принудени да участват в порнографски видеоматериали, които след това са продавани онлайн срещу приходи от над 2,8 милиона долара и 887 000 токена.

Дирекцията твърди, че един от обвиняемите е принудил 17-годишнo непълнолетно лице да произвежда порнография във Великобритания и Румъния, генерирайки печалби от 1,5 милиона долара. Според Дирекцията същият обвиняем многократно е имал сексуални отношения с 15-годишно лице, пише БТА.

Водещи новини

Още новини