Вучич строи музей, посветен на Джокович

Getty Images
share

Скоро в Сърбия ще започне строеж на музей, посветен на водещия сръбски тенисист Новак Джокович, съобщи сръбският президент Александър Вучич, цитиран от националната телевизия РТС и БТА.

"Скоро ще започнем строеж на музей на Новак Джокович, за да покажем колко уважаваме това, което е направил, но и да привлечем туристи", каза Вучич по време на обиколка на строежа на сръбския Национален стадион в Сурчин край Белград.

"Знаете ли колко китайските държавници ценят Новак – вижда се, когато искате да им подарите ракета на Новак Джокович, а те не смеят да приемат подаръка, защото смятат, че е твърде скъп", допълни той.

Строежът на сръбския Национален стадион започна на 1 май тази година и е предвидено да има капацитет от 52 000 седалки и 4500 паркинг места. Същевременно тече строежът и на комплекс за изложението ЕКСПО, което ще се проведе в Белград през 2027 г.

Джокович сбъдна олимпийската си мечта

По думите на сръбския президент Белград се превръща в център на целия регион – не само на бивша Югославия, но и на по-широкия регион, благодарение на тези проекти.

"Искам хората да видят колко се строи и колко се работи, да се гордеят със страната си", подчерта Вучич.

Водещи новини

Още новини