Сръбският вътрешен министър: Извършителят на нападението с арбалет пред израелското посолство е действал сам

Getty images (архив)
share

Сръбският министър на вътрешните работи Ивица Дачич каза днес, че не е потвърдено съществуването на по-широка организация, която да е участвала в подготовката на терористичния акт, в който бе ранен сръбски жандармерист пред посолството на Израел в Белград, съобщи държавната радио и телевизионна компания РТС, цитирана от БТА.

„Не е потвърдено съществуването на по-широка организация, която да е участвала в подготовката на терористичния акт, в който бе ранен тежко жандармеристът Милош Йевремович пред посолството на Израел в Белград“, посочи Дачич пред журналисти.

Шефът на МВР отбеляза, че в случаите на самостоятелни акции на уахабитите е трудно да им се попречи.

„Затова е важно да съществува някаква степен на надзор над членовете и действията на уахабитското движение“, допълни той.

По думите му сръбската разузнавателна агенция БИА, заедно с Министерството на вътрешните работи и други служби за сигурност, ще се занимават с въпроса в предстоящия период.

Дачич припомни, че нападателят, който стреля с арбалет срещу жандармерист, идеологически принадлежи към организацията на уахабитите. По думите му един от лидерите на уахабитите, който е избягал в Косово, е заявил, че Аллах ще отмъсти на най-близките. Според него той най-вероятно е имал предвид Министерството на вътрешните работи и другите служби, участвали в залавянето на нападателя.

Простреляха жандармерист с арбалет пред посолството на Израел в Белград

„Така че уахабитите без съмнение представляват заплаха и ние ще продължим да ги преследваме“, заяви Дачич.

 

 

Водещи новини

Още новини