Заловиха най-издирвания македонски престъпник в Косово

share

Алмир Дартленин - един от най-издирваните в Македония престъпници, е арестуван в Косово, съобщава Утрински вестник, цитиран от КРОСС. Той е изправен пред доживотен затвор за убийството на полицай, обир на банка и други престъпления.

33-годишният Алмир Дартленин е жител на Скопие. Задочно е осъден на доживотен затвор за убийство и други престъпления, извършени през последните шест години.

Според разследването, Дартленин е виновен за няколко кървави грабежа на банкови и пощенски клонове, както и за убийството на полицая Африм Арифи, извършено преди четири години пред Природо-математическия факултет в Скопие.

Полицията допълнително ще преценява дали Дартленин е участвал и в други престъпления, между които и петорното убийство при Смильовското езеро. Засега няма доказателства, че е участвал, но не изключваме възможността и ще извършим щателно разследване, заявяват от полицията.

Според македонските органи на реда, престъпникът през последните години е влизал и излизал от страната по незаконен път.

Водещи новини

Още новини