Скопските власти тормозели българите в Македония

  • 25 ноември 2014 17:14

  • 3034
  • 5
Скопските власти тормозели българите в Македония
©

Случват се интересни работи – в последните няколко дни, да не кажа в последната седмица, в два града в Македония наши активисти бяха извикани на т.нар. „приятелски разговори” в службите за сигурност.

Това заяви пред „Фокус” председателят на Българския културен клуб в Скопие Лазар Младенов.

„Хората са разпитвани главно около това кой влиза в офисите ни в Струмица, дали имаме намерение да откриваме още офиси. А те знаят вече, че самата ни работа налага откриването на офиси в още градове. Интересуват ги хората, които идват и ни посещават. Интересът е най-голям към военното министерство, защото те най-вече идват заради панахидите, които отслужваме на българските гробища в Македония. Интересуват се от нашите контакти с евродепутатите и по-специално с Ангел Джамбазки и Андрей Ковачев. Това много ги притеснява, вероятно заради това, че в момента те са най-откритите наши бранители в Европарламента.”, обясни Младенов.

"Първият пример беше в Струмица, където разговорите са се водили директно в офисите на в службите за сигурност. Докато в Кочани нашият човек е извикан в ресторант, в заведение, за да се придаде една неформалност на самата среща. Тя обаче не може да бъде абсолютно неформална, когато те се интересуват от детайли дали хората контактуват с мен лично, с Мирослав Ризински, с Андрей Ковачев или Ангел Джамбазки", каза още Младенов.

Той заяви, че случващото се не е нормално за едно общество в 21 век, особено при намерението на Македония да влезе в състава на ЕС. „Не знам какво очакват, ако се продължи с тези деяния. Не може с полицейски методи от 50-60 години те да искат влизат в ЕС”, посочи Младенов.

Той допълни, че работата на Българския културен клуб и определени негови активности като издаването на удостоверения за произход са спомогнали за популяризирането му сред хората. „Работата на клуба е все по-голяма и това внася някаква нервоза в службите в Македония”, допълни Младенов.

Последвайте канала на

3034 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
не син

2015.01.21 | 19:10

5
Уродите от САЩ и ЕС отглеждат недоносчето пръкнало се от Коминтерна и наречено Македония! Крепят тази изкуствено сбрана "държава" за да не видим мир и спокойствие на Балканите !

2014.12.09 | 11:05

2
Ако беше така,Македония отдавна щяха да са в ЕС.

2014.12.07 | 23:09

1
Що така мислиш?А Сърбия няма ли полза,особено все още настроените към Изтока сърби?

2015.01.21 | 19:09

4
Търсете предателите в България,в Доган и в тези покрай него!Тази масирана атака към ПФ започна,когато ПФ влязоха в правителството и след това продължи,когато ПФ протестираха срещу зам. министъра на отбраната!
късно е

2015.01.21 | 19:09

3
А ние защо я признахме... да направим секано на Сърбия... на сега Македоналдс...

Добави коментар

Водещи новини