След сблъсъците в Скопие: СДСМ и ДСИ осъдиха инцидентите по време на протестите

БТВ
share

Тази вечер обществеността видя опит за повторение на нахлуването (в парламента на Република Северна Македония) от 27 април 2017 г. от политически партии, които не мислят доброто нито на държавата, нито на гражданите.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

СДСМ, институциите, гражданите няма да допуснат подобно опасно, деструктивно поведение да застраши бъдещето на страната. Опитите за дестабилизация отново ще бъдат победени“, написаха от СДСМ.

Ескалация на протестите в Скопие заради френското предложение

„В решителните за страната моменти, в моментите, когато се пише история и се полагат основите на европейския път, Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) уверява институциите и гражданите, че няма да си позволи да се отклоним от пътя на Евро-американско приятелство и европейска интеграция. Про-руските партии, които организират протести и насилие срещу европейската интеграция, изпълняват дневния ред на Москва за дестабилизиране на страната и региона“, пишат в съобщение от ДСИ.

От партията на Али Ахмети призовават политическите партии които виждат страната като европейска държава, да се дистанцират от деструктивното поведение и да работят заедно за евроинтеграцията на страната „при пълно зачитане на идентичността, културните и езиковите особености на всички нас," пише в съобщението

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1240

Водещи новини

Още новини