Моряците в Гърция отложиха стачката си за 10 юни

Pixabay
share

Отложиха обявената за утре в Гърция 24-часова блокада на пристанищата. Протестът на моряците ще се влее в общата национална стачка на 10 юни, предаде БНР.

Гръцката морска федерация се споразумя с националните синдикати и прехвърли обявената за утре стачка за 10 юни, когато е обявена обща национална стачка. Моряците съобщават, че се включват в националните протести. От фериботните компании информират, че утре морският транспорт ще се движи по график и не се налага промяна в резервациите.

24-часова стачка спира корабите в Гърция на 3 юни

Синдикатите реагират с обща национална стачка на 10 юни срещу проектозакон, който се обсъжда в парламента. Профсъюзите и опозицията приканват правителството незабавно да оттегли проектозакона. Депутати от опозицията коментират, че консервативното правителство премахва осемчасовия работен ден, намалява заплащането за извънреден труд и не гарантира сключване на колективни трудови договори.

„Няма да позволим да се въведат условия на робство на трудовия пазар“, категорични са в декларация синдикатите и приканват за пълна блокада на страната на 10 юни.

Водещи новини

Още новини