Албанци подпалиха коледна елха

Getty (архив)
share

Коледна елха е била подпалена в центъра на Тирана, предаде местният канал Ора.

Десетки души са излезли вчера вечерта на протест в центъра на албанската столица, нарушавайки забраната за събрания на повече от десет души на открити обществени пространства.

Част от демонстрантите са хвърляли камъни и други предмети по полицейски управления, централната сграда на министерството на вътрешните работи и да нахлуят в нея. Протестиращи също са замервали кметството на Тирана и подпалили коледната елха, поставена от властите в града (християните са около 30 процента от приблизително тримилионното население на балканската държава).

Полицията е употребила сила, за да разпръсне тълпата. Цитираната медия е съобщила за няколко пострадали и от двете страни и за извършени арести.


Поводът за недоволството на хората е бил убийството на 25-годишен мъж от служител на реда. Според информацията покойният е бил застрелян, защото не се подчинил на полицейска заповед да спре.

Сблъсъци между протестиращи и полиция в Париж

Клодиан Раша е излязъл  между 21 и 6 часа и с това е нарушил забрана, въведена от властите в Албания за ограничаването на разпространението на коронавирусната инфекция.

 

Водещи новини

Още новини