Ердоган: С доближаването до целите ни, фронтът срещу Турция се разраства

Getty Images/Guliver
share

Турция е решена да продължи с изпълнението на целите си за стогодишнината от основаването на републиката през 2023 г., заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, като заяви, че с доближаването до целите "фронтът на атаките срещу Турция се разраства", предаде турската частна телевизия НТВ.

В послание по случай националния празник на страната утре Ердоган заяви, че страната ще продължи да действа и занапред съобразно собствената си визия и програма, "без да се съобразява кой какво казва и прави".

Турският бойкот на френските стоки ще нанесе щети за милиарди долари

"С приближаването ни към нашите цели фронтът на атаките срещу нашата страна се разраства, броят и дозата се увеличават. Със силата, която черпим от своя народ, една по една громим тези атакуващи вълни, простиращи се от дипломацията до икономиката и ценностите ни", заяви той.

"Решени сме да постигнем целите си по същия начин, както основополагащата воля на нашата република спаси това отечество от окупацията, разбивайки плановете на чуждите сили", каза още Ердоган.

Защо Ердоган обиди така Макрон и ще се засили ли конфликтът между двамата?

На 29 октомври Турция чества Деня на провъзгласяването на републиката през 1923 г. На този ден Мустафа Кемал Ататюрк обявява в реч пред депутатите основаването на новата, обърната към ценностите на запада парламентарна Република Турция върху руините на Османската империя, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини