Александър Вучич: Шокиран съм!

Булфото (архив)
share

Аз съм шокиран, е заявил сръбският президент Александър Вучич, предаде местното радио Б92.

Държавният глава на балканската страна е изразил своето негодувание от вандалски действия по време на снощните протести в северния град Нови Сад.

"Това, което се случи снощи в Нови Сад, ме разтърси. Сградата на кметството (построена през 1895 г. ), която не е пострадала по време на хитлеристката агресия през 1941 г., е станала жертва на хулигански действия. Аз съм шокиран", е написал Вучич в официалния си профил в Instagram.

"Ние ще можем да се справим с хулиганите и вандалите. Аз ви призовавам да не се поддавате на провокации", е допълнил политикът.

"Аз заминавам за Париж, където ще се боря за сръбските интереси. Ние ще победим", е заявил президентът по време на полета си.

Визитата на сръбския лидер във Франция и срещата му с Еманюел Макрон е била насрочена преди седмици. Срещата на преговорите между двамата президенти е била Париж да посредничи за подновяване на диалога между Белград и Прищина.

Според медията основният акцент на срещата се е променил и той е щял да бъде протестите в Сърбия срещу плановете на властта за връщане на ограничителни мерки за възпиране на разпространението на коронавирусната инфекция.
 

 

Водещи новини

Още новини