Отварят ресторантите и кафенетата на открито в Северна Македония

Pixabay
share

От днес в Северна Македония официално се премахва полицейският час, съобщи на пресконференция премиерът Оливер Спасовски, пише скопският вестник "Вечер".

От днес също започват работа ресторантите и кафенетата на открито, при спазване на прецизно утвърдени протоколи. Работното време на ресторантите и кафенетата ще бъде ограничено от 8 сутринта до 22 часа вечерта, предава БТА. 

Служителите в ресторантите задължително ще трябва да носят защитни маски и често да мият ръцете си. Разстоянието между столовете в заведенията трябва да бъде 1,5 -2 метра, а на една маса с четири стола може да се обслужват само двама души.

Ако клиентите са от едно семейство, на една маса може да се обслужват четири лица, пише вестник "Нова Македония". Задължително е поставянето на дезинфекционно средство за ръце на всяка маса.

Собственици на заведения в Северна Македония излизат на протест

Вестник "Нова Македония" съобщава, че решението на правителството за връщане на работа от 1 юни няма да важи за хронично болните и за родители, които имат деца на възраст до 10 години.

Според решението на правителството от 1 юни тази година престават да важат разпоредбите, според които различни категории работещи бяха освободени от редовно извършване на работната им дейност, пише в. "Нова Македония".

Водещи новини

Още новини