Сръбският Матурагейт. Има оставка, няма оставка

Getty (архив)
share

Аз нося моралната отговорност за изтичането на отговорите на матурите, каза сръбският просветен министър Младен Шарчевич пред радиото от страната си Б92.

Ръководителят на образователното ведомство в Белград е заявил, че е депозирал оставката си пред президента на балканската страна Александър Вучич. "Молбата ми за освобождаване от длъжност обаче не бе подписана", е посочил министърът.

На въпрос защо е адресирал документа до държавния глава, а не до премиера Ана Бърнабич - Шарчевич е отговорил, че е бил назначен от Вучич, когато сегашният президент е бил министър-председател.

"Аз получих подкрепа на господин Вуичи за започването и извършването на радикална реформа в образователната система", е добавил министърът.

Както вече писахме, Матурагейт е избухнал вчера в западната ни съседка. Служители от министерството на образованието са продали правилните отговори на тестовете по няколко предмета. Заради това част от зрелостните са били пренасрочени, а днешните матури са били проведени при драконовски мерки за сигурност.

 

Водещи новини

Още новини