Да, България: Солидарни сме с гражданите на Турция в борбата им за запазване на демокрацията

gettyimages (архив)
share

Движение Да, България изразява своята солидарност с гражданите на Турция в борбата им за запазване на демокрацията и спазването на правата на човека. Вярваме, че съхраняването както на демокрацията, така и на светския характер на турската държава, е от ключово значение за добросъседските отношения между България и Турция и за стабилността на Балканите, съобщиха от партийната централа.

Призоваваме турските власти да откликнат на призивите на опозицията за разследване на нередностите по време на изборния процес като очакваме от тях да работят за преодоляване на дълбоките разделения в турското общество. Време е управляващите да сложат край на ограничаването на гражданските права и свободи като гарантират свободата на словото и събранията. Настояваме да спре натискът върху гражданското общество, медиите и видни интелектуалци.

Смятаме, че България трябва да способства с всички средства за изграждането на разумна обща позиция на Европейския съюз и на балканските държави в подкрепа на една плуралистична, светска и демократична Турция.

Водещи новини

Още новини