Божидар Димитров: Ердоган няма полезен ход и ще бъде убит още тази година

Булфото (архив)
share

Хората в НИМ ще бъдат щастливи. Заплатите ги увеличвам аз, като мениджър на музея. Тези средства идват от приходите, които сме реализирали през изминалата година. Моята заплата не се увеличава.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. Между България и Турция могат да се направят аналогии. През 20-те години в България има доста атенатати. Убиват се депутати по улиците. Двете крила на ВМРО се бият помежду си. Реджеп Ердоган започна война срещу всички. "Ислямска държава" е отроче на Ердоган. Той си я отгледа със САЩ. Войната срещу кюрдите е още по-голяма и тежка. Тя се води с танкове по улиците на градовете. Ердоган няма полезни ходове и той ще бъде ликвидиран още тази година. Най-вероятно това ще сторят военните, защото той ги унизи. Те няма да му го простят и ще го убият, прогнозира Димитров.

България има полза от атентатите в Турция, колкото и да звучи цинично. Ръстът в туризма се дължи на атаките в Египет и Турция. Това съм го казал отдавна. Ердоган не може да пусне мигрантите. Те не искат да идват в България. Не всички бежанци са бедни. Много от тях инвестират в Турция и искат да се установят там, завърши професорът.

Водещи новини

Още новини