Заплашиха босненка с изнасилване и смърт. Сравнила бурката с дилдо

gettyimages (архив)
share

Търси се доброволец, който да изнасили журналистката Лейла Чолак. Това е написал в профила си във Facebook войникът от армията на Босна и Херцеговина – Мирза Джидич, предаде сръбският в. Блиц.

Призивът на служещия във въоръжените сили на балканската страна е бил отговор на публикация в социалната мрежа на работещата в местна медия жена. Чолак е сравнила носенето на бурка на обществени места с използване на вибратор пред хора. "Вярата, както и сексуалността, е най-интимното нещо. Ето защо да се носи забрадка, както и други религиозни символи пред хора, е като да се използва дилдо на обществени места", е постнала тя във Facebook.

Думите на журналистиката и апела на Джидич предизвикаха буря в нета. Две потребителки на социалната мрежа призоваха Чолак освен да бъде изнасилена, да бъде изгорена и прегазена с кола. Командването на босненската армия е започнало разследване срещу войника, въпреки че той вчера е изтрил публикацията.

Отправените закани предизвика реакция и от страна на медийната гилдия. Случаят предизвиква опасения за сигурността на журналистите, заяви представител на съсловна организация, пред белградското издание.

Водещи новини

Още новини