Турция въвежда отново визи за либийците

share

Турция въвежда визов режим за либийците, съобщиха либийски представители, цитирани от Ройтерс. Турция бе една от малкото страни, които либийците можеха да посещават без визи, и бе основна дестинация за почивки за либийските граждани.

Мохамед Тауил, служител във външното министерство на либийското правителство в Триполи, заяви, че Турция е уведомила либийското посолство в Анкара, че либийците ще имат нужда от визи за пътувания в Турция от 25 септември.

Не знаем причината, каза той пред либийска телевизия, като добави, че Либия също ще въведе изисквания за визи за турските граждани. Турското външно министерство е уточнило за либийското посолство, че отменя споразумение от 2009 г., с което бяха премахнати визите за граждани на двете страни.

Официални турски представители засега не са коментирали въпроса. Признатото от международната общност либийско правителство обвинява Турция, че изпраща оръжия на правителството в Триполи - твърдения, които Анкара отрича. Същевременно Турция и Либия имат силни търговски връзки.

Хиляди турци работят в Либия. Много либийски бизнесмени имат сметки в банки в Истанбул, отбелязва Ройтерс.

Водещи новини

Още новини