Божидар Димитров: Тази вечер може да има изстрели в Скопие (видео)

Булфото
share

Още тази вечер може има изстрели в в Скопие, каза Божидар Димитров по БНТ.

С тези думи директорът на Националния исторически музей (НИМ) предрече какво може да бъде развитието на събитията в Македония. Според него неизвестни снайперисти ще открият огън и ще се предизвика кръвопролитие и ще се повиши напрежението. "Очаквам до 3-4 дни правителството на Никола Груевски, което е прикрита диктатура, да падне", каза още историкът. Той също посочи, че е знаел за подготвяните демонстрации от водачи на опозиционната социалдемократическа партия. "Казаха ми, че са имали помощ от САЩ", допълни шефът НИМ.

Димитров се спря и върху споменаването на бившия премиер по време на службите в Българската православна църква (БПЦ) на Симеон Сакскобургготски като цар. "БПЦ е неправителствена организация и има свобода на действие. И мен ме наричат министър, макар че аз съм много против", коментира бившият член на първия кабинет на Бойко Борисов.

Относно ордените на БПЦ, давани на политици, историкът заяви, че той може да създаде орден НИМ и да го дава на всеки. Димитров припомни, че Борисов е помогнал с пари от бюджета и средства от партийната субсидия на ГЕРБ над 200 храма на БПЦ.

Водещи новини

Още новини